Nova čokolaterija koju smo dizajnirali za klijenta iz Kuvajta

Kad nam dan započne loše, nadahnjujemo se mirisima svježe otpakovane čokolade ili druge pomno birane slastice. I već smo bolje, spremni preokrenuti dan!

Ako ste imalo nalik nama, radovat će vas ova vijest:

Simperfect agencija u saradnji sa našim dizajnerskim studiom ID interiors + design za klijenta iz Kuvajta izradila je idejno rješenje novog chocholate shop-a.

Nova čokolaterija bit će mjesto idealno za kratku poslovnu pauzu ili opušteno druženje i neobavezno čavrljanje. Slastice i aromatična kafa obavezni, naravno!

interior shop architecture interior design kuwait bosnia luxury
chocholate shop, interior, architecture, design, kuwait, bosnia, shop design, implementation, project enterijer, arhitekta

Čokolaterija koja se prostire na 50 kvadratnih metara zatvorenog prostora te 37 kvadrata terase, zavest će posjetioce ne samo slasticama već i sofisticiranim enterijerom uređenim s izvrsnim ukusom.

Naši dizajneri su prilikom oblikovanja enterijera kombinovali klasične stilske karakteristike, ali prilagođene realnostima modernih komercijalnih enterijera. U pitanju je bogat, luksuzan i respektabilan stil sa skladnim materijalima i dekorima. Osnova dizajna su čiste proporcije, jasne linije i jednostavna geometrija, obogaćene sa pažljivo odabranim materijalima i detaljima.

Shema boja je svedena na kombinaciju tamnih i svijetlih , suzdržanih i jako toplih nijansi. To su bež, krem-bež, antracit siva, nijanse braon, pijesak i njihova kombinacija. Svijetle i zasićene boje koriste se za osnovne elemente: namještaj, tekstil, podne obloge dok se za akcente, naglašavanje stropa i dizajn centralnog pulta uglavnom koriste duboke nijanse: tamno drvo oraha, braon i antracit sa detaljima od od metala: zlato i bakar. Ove boje su neprevaziđene i uvijek izgledaju elegantno i luksuzno.

Kada je izbor materijala u pitanju, odlučili smo se za prirodne materijale: drvo, kamen granit i mramor, u kombinaciji sa metalom i toniranim, bronza ogledalom. Poseban kutak u enterijeru jeste zid obogaćen zelenilom koji predstavlja, danas jako popularan – ‘Selfie kutak’.

Atraktivan vizual i lijepo dizajniran prodajni prostor predstavlja ogledalo profesionalne misije jedne kompanije. Klijenti su zahtjevali kompletan redizajn brenda – vizual, logotip, pakovanja te su grafički dizajneri zajedno sa dizajnerima enterijera istovremeno surađivali na ovom projektu.

Više informacija nađite na https://namjestaj.shop