Luksuzni minimalizam

U dizajnu enterijera i naredne godine će biti u trendu minimalno namješteni i dekorirani otvoreni prostori, ali sa upečatljivim i posebnim komadima namještaja i dekoracijama.

Minimalni dizajn je težnja ka postizanju luksuznih enterijera uz minimalnu upotrebu namještaja, jednostavnosti oblika, materijala i boja, a istovremeno obraćajući pažnju na akcentualne detalje.

Moderni minimalistički stil često ima jednostavni oblik/formu: namještaj geometrijskih linija s nehrđajućim čelikom ili mesinganim detaljima, podovima od drveta, vinila ili velikih keramičkih pločica. Keramika velikih formata mramornog uzorka se sve češće koristi kao zidna obloga u enterijerima, međutim odluku o primjeni keramike u ovu svrhu treba prepustiti profesionalcima da ne bi došlo do pretjerane  upotrebe keramike na mjestima gdje to nije prikladno što graniči sa kičem.

Neutralna paleta boja je osnova, u rasponu od bijele, nijansi bež, sive i ostalih svijetlih boja. Za elegantne i intimne prostore poput spavaće sobe preporučujemo sive i neutralne, prigušene krem boje.

Moderni stil uređenja minimalnog dizajna je popularan jer je lagan i čist, gdje je sve organizovano i u savršenom redu. Cilj je stvoriti umirujući i privlačan prostor koji ima bezvremensku estetiku.

Više o ovoj temi uređenja enterijera možete pročitati na web stranici: namjestaj.shop.ba